Profile

Join date: Jun 14, 2022

About

TV-gids: op deze zender kijk je live naar Nations League-wedstrijd van Nederland tegen Wales

Van Gaal verwijst Timber en Aké naar tribune voor Nederland-Wales
Nederland - Wales kijk je live


Nederland - Wales kijk je live
Dit is het livetopic voor de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Wales. Beide landen treffen elkaar om 20.45 uur in De Kuip in Rotterdam. De wedstrijd is dinsdagavond live te zien via de NPO. Volg het hier en praat mee!Matthijs de Ligt verschijnt waarschijnlijk aan de aftrap in De Kuip. De verdediger viel in de slotfase van het gewonnen uitduel met Wales (1-2) uit met liesklachten. Vervolgens kreeg hij rust tegen Polen (2-2). Van Gaal zei na dat duel dat Jurriën Timber behoefte heeft aan vakantie na een lang seizoen.Jasper Cillessen miste de wedstrijd tegen Polen door een blessure. Hij zal - mits hij volledig hersteld is - wel keepen tegen Wales.

Oranje is halverwege de Nations League met zeven punten koploper van groep 4 van divisie A. België en Polen volgen met vier punten. Wales heeft vooralsnog slechts één punt.

Bondscoach Van Gaal geeft maandag om 14.00 uur een persconferentie in Zeist. De Ligt schuift dan ook aan.
Bondscoach Louis van Gaal zal in de vierde Nations League-wedstrijd, vanavond om 20.45 uur tegen Wales, geen beroep doen op Jurriën Timber en Nathan Aké. Beide verdedigers zullen plaatsnemen op de tribune.


Van Gaal wilde maandag zo min mogelijk prijsgeven over de opstelling, maar verklapte al wel een paar basisspelers. Doelman Jasper Cillessen, spits Vincent Janssen en centrumverdediger Matthijs de Ligt spelen vanaf het begin.


De Ligt mag tegen Wales de aanvoerdersband dragen bij afwezigheid van eerste keus Virgil van Dijk. De verwachting is dat de andere reserveaanvoerders (Memphis Depay en Stefan de Vrij) niet zullen spelen. "Ik denk dat het zo is", zei Van Gaal daarover.Van Gaal heeft eerder gezegd dat hij zoveel mogelijk spelers in actie wil zien. Het lijkt er daarom op dat verdedigers Bruno Martins Indi en Jordan Teze naast De Ligt zullen spelen. Martins Indi kreeg tot dusver weinig speeltijd, hij viel tijdens de eerste ontmoeting met Wales vlak voor tijd in.


Kritiek op Timber

Timber had tegen Polen (2-2) een basisplaats, maar werd na ruim een uur spelen gewisseld. De bondscoach was niet tevreden over het spel van de Ajax-verdediger. "Het ging veel te langzaam. Hij ging dribbelen met de bal, terwijl hij gewoon de ballen moet inspelen. Ik vermoed dat Timber op zijn laatste benen loopt", aldus Van Gaal.

TV-gids: op deze zender kijk je live naar Nations League-wedstrijd van Nederland tegen Wales

More actions